Vår dirigent - Mona Ehntorp

Mona Ehntorp- Efter examen från musikhögskolan 1977 arbetade jag några år i Hägerstens församling. Sedan 1982 är jag organist i Hässelby församling. Mitt arbete som organist och ansvarig för musikverksamheten består av många stimulerande och varierande uppgifter, som t.ex. att träffa människor i olika livssituationer där också musiken har stor betydelse.

- Arbetet med motettkören ligger mej mycket varmt om hjärtat - jag har själv hela livet sjungit i kör och identifierar mej lätt med mina körsångare. Att hitta nya arbetsuppgifter för att utveckla kören är spännande. Tvära kast mellan gammalt och nytt, tradition och förnyelse är något jag funnit inspirerar både körsångare och åhörare. Vår allra viktigaste uppgift är dock att försöka förmedla text och musik med känsla och inlevelse och kanske ett stråk av gudomlighet.